Pychotki schabowe

Witajcie Kochani. Polska niedziela od strony kuchni to rosół z makaronem i kotlet schabowy. Przyznam szczerze, że mam dosyć sztampowych "klepańców", więc pomyślałam, że  trochę  je odmienię. Oto efekt Muszę powiedzieć, że udany. Mięso jest soczyste, pachnący pięknie farsz


.

Potrzebujemy:

Po tyle samo:
kotletów schabowych
plasterków serka topionego
30 dag pieczarek
1 cebula
gałązek natki pietruszki
vegeta natur
papryka słodka i ostra
jajko, mąka i bułka tarta do panierowania
olej i  masło do smażenia


Schab rozbijam cienko, ale uważam, żeby nie przerwać mięsa. Posypuję przyprawami i odkładam na 15minut. W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Oczyszczone trę na dużych oczkach tarki. Cebulkę kroję w drobną kostkę i przysmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę do odparowania soku. Solę i pieprzę.
Na  środek każdego kotleta  kładę  łyżkę pieczarek, spory plasterek topionego serka i gałązkę zielonej pietruszki. Kotlety składam w "kopertę" i panieruję w jajku i bułce (bułka-jajko-bułka). Smażę na dosyć głębokim oleju z dodatkiem masła do chwili kiedy kotlety uzyskają złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Co w garnkach piszczy... , Blogger