Maliny w soku
Najlepsze lekarstwo na zimowe przeziębienie. Sam zapach wśród zimowego chłodu poprawia humor. Zobaczcie, proszę jak ja konserwuję maliny.
Potrzebujemy:
2kg malin
1kg cukru
1 duża cytryna - sok
Robimy to tak:
Maliny przejrzeć, usunąć listki. Włożyć do miski, zasypać cukrem, wymieszać i zostawić aby puściły sok. Powinny być przykryte sokiem. Przekładamy do rondla i na bardzo wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia, króciutko zagotować.Przełożyć do gorących słoików i wystudzić odwrócone do góry dnem.
Potrzebujemy:
2kg malin
1kg cukru
1 duża cytryna - sok
Robimy to tak:
Maliny przejrzeć, usunąć listki. Włożyć do miski, zasypać cukrem, wymieszać i zostawić aby puściły sok. Powinny być przykryte sokiem. Przekładamy do rondla i na bardzo wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia, króciutko zagotować.Przełożyć do gorących słoików i wystudzić odwrócone do góry dnem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz