Zupa ze słodkich ogórków




Zupa, która najlepiej smakuje latem. Pięknie pachnie i jest bardzo delikatna, bo nie jest gotowana na 
 wywarze mięsnym.Ma wszystkie zalety zupy ma upały: robi się ją szybko, prosto i jest pyszna.

Potrzebujemy:

3 większe ogórki gruntowe
2 marchewki
1 pietruszkę
2 łyżki koperku
2 łyżki zielonej pietruszki
1 łyżka masła 82%
1 łyżka vegety natur
słodka śmietanka 18 lub 39%
1 większy listek laurowy po kilka kulek ziela angielskiego i pieprzu




Warzywa obieram i kroję w słupki. Do garnka wlewam 1,5 litra wody, wkładam warzywa, vegetę, listek. ziele i pieprz i gotuję do miękkości warzyw. W oddzielnym garnuszku rozpuszczam masło i przysmażam na nim pokrojone w półplasterki ogórki. Ogórki wkładam do wywaru warzywnego i chwilę gotuję.  Zaprawiam śmietanką, wsypuję drobno pokrojoną zieleninę. Gotowe.

2 komentarze:

Copyright © Co w garnkach piszczy... , Blogger