Pieczarkowy przysmak
Przepis spotkałam wiele lat temu w internecie. Bardzo nam posmakowały te pieczarki i są stale obecne w naszym jadłospisie. Bardzo efektownie wyglądają i pysznie smakują. Doskonały dodatek do wędlin i mięs na zimno.
Potrzebujemy:
0/5kg małych pieczarek
1 ogórek szklarniowy lub podobnej wielkości ogórek gruntowy
4 małe cebule
1 duża marchewka
Zalewa:
2 szkl wody
6 dużych łyżek octu
1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki soli, ostra papryka lub chili
ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy
1 ząbek czosnku
dodatkowo:
bułka tarta
1 jajko
ol;ej do smażenia
Potrzebujemy:
0/5kg małych pieczarek
1 ogórek szklarniowy lub podobnej wielkości ogórek gruntowy
4 małe cebule
1 duża marchewka
Zalewa:
2 szkl wody
6 dużych łyżek octu
1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy
1 ząbek czosnku
dodatkowo:
bułka tarta
1 jajko
ol;ej do smażenia